5 Tips van Jorian om een tweelingkamer in te richten


Een tweeling betekent dubbel zoveel liefde, dubbel zoveel plezier en dubbel zoveel feest! Maar ook dubbel zoveel rommeltjes en spulletjes, die uiteraard mooi uit het zicht gewerkt kunnen worden. Daarnaast heeft ieder een eigen persoonlijkheid die uitgelicht mag worden, maar wil je beiden wel dezelfde meubels/spullen kunnen bieden. Klinkt best lastig, toch? Maar dat is het niet! In deze blog geeft Jorian namelijk 5 handige tips om een tweelingkamer in te richten.

Dubbel zoveel liefde, dubbel zoveel plezier en dubbel zoveel feest!
 • 1. Opbergruimte

  Zorg voor genoeg opbergmogelijkheden. Zoals eerder aangegeven, brengt een tweeling dubbel zoveel spullen met zich mee. Plaats bijvoorbeeld midden in de kamer een tussenmuur met extra koven en plankjes. Hier kun je veel spullen in kwijt, zoals in onderstaand inspiratie voorbeeld. Gebruik leuke mandjes en kratjes voor luiers, doeken, mutsen en slofjes! De opbergers in deze kamer zijn geshopt bij Little Dreamers

 • 2. Symmetrie

  Om rust in het kamertje te creëren is het fijn om symmetrie toe te passen in meubels en accessoires. Denk aan dezelfde wiegjes of ledikantjes, dezelfde lakens en dekentjes, etc. In de decoratie is het juist wél leuk om andere printjes of kleurtjes te gebruiken. Streepjes behang en bloemetjes behang is een leuke speelse mix, maar doordat de kleuren bij elkaar passen hou je toch rust in het kamertje. Bekijk onderstaand inspiratie voorbeeld. Jorian koos voor de prachtige wiegjes van Pieni baby, je hergebruikt ze later als handige bewaardoos!

 • een tussenmuur
 • 3. Creëer twee ruimtes

  Een tussenmuur, een grote kast of een kamerscherm kunnen allemaal opties zijn om twee mooie ruimtes te maken voor de tweeling. Wanneer ze baby zijn is het juist fijn om ze nog lekker bij elkaar te hebben. Maar voor de toekomst kan het ideaal zijn zodat ze beiden een ‘eigen’ hoekje kunnen creëren.

 • 4. Muurstickers

  Wanneer je gebruik maakt van muurstickers kun je heel snel weer wisselen mocht je het design zat zijn. Het hebben van een tweeling is niet goedkoop. Door muurstickers te plakken kun je in een paar tellen een hele andere sfeer creëren. Bekijk onze muursticker collectie hier.

 • muurstickers
 • 5. Hergebruiken

  Kijk eens op zolder of in de kringloop. Er zijn genoeg items die je voor een prikkie kunt kopen en binnen een handomdraai in een ander jasje kunt steken. Het is zonde om alles nieuw te kopen. Misschien heb je nog stukjes behang over die je kunt inlijsten! Of gebruik stukjes overgebleven behang om oude dozen te beplakken en slingers mee te maken. Voor meer tips over hergebruiken, lees je verder in ons blog.


  Zelf ook een mooie tweelingkamer inrichten thuis? Bekijk onze behangcollectie en kleurenpalet, onze multifunctionele meubels en onze accessoires voor een rustige basis waar je alle kanten mee op kunt! Voor meer Bibelotte inspiratie kun je ons volgen op Instagram. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.