5 Speeltips om de pittenzakjes te gebruiken

Pittenzakjes, wie kent ze niet van vroeger? Overgooien in de gymzaal, op je hoofd balanceren of gewoon lekker mee friemelen. Onze pittenzakjes worden gemaakt van restmaterialen en zijn te bestellen in een handige cadeaubox

Actief met pittenzakjes

Onze pittenzakjes worden gemaakt van restmaterialen en gevuld met rijst, peulvruchten en een vleugje lavendel. De zakjes zijn ideaal om mee te spelen, goed voor de motorische ontwikkeling en geven de creativiteit van je kind een boost! Wat je er zoal mee kunt doen? We hebben de leukste speeltips voor je op een rij gezet.

Uren speelplezier gegarandeerd!
 • Zakjes overgooien

  Wie zegt dat je een bal nodig hebt om over te gooien naar elkaar? Onze pittenzakjes zijn lekker zacht en vervormbaar, komen niet hard aan en zijn makkelijker te vangen door kleine kinderhandjes dan een bal. Met twee zakjes, die je tegelijkertijd naar elkaar gooit, verhoog je de moeilijkheidsgraad van de oefening. Dat wordt dus vaker bestellen bij Bibelotte, zodat je genoeg zakjes in huis hebt!

 • Pittenzakjes in potjes of pannen gooien

  Dit spelletje kun je alleen doen of samen met vriendjes of vriendinnetjes. Door de zakjes gericht te gooien, oefen je de oog-handcoördinatie. En dat is niet alleen handig voor kinderen die op basketbal of korfbal zitten.

 • Uren speelplezier
 • Lopen met een zakje op je hoofd

  Speelpret verzekerd kan ik je melden! Het wordt extra leuk (lees: hilarisch) als je een parcours uitzet door de kamer en met een pittenzakje op je hoofd de trap op en af of de bocht om moet. Opa’s, oma’s, tantes … laat iedereen gezellig meedoen. Niet alleen goed voor de motoriek, maar ook nog eens voor de lachspieren.

 • Met zakjes bouwen

  De fantasie van kinderen kent geen grenzen. Sta dus vooral niet versteld als je zoon of dochter in dit pittenzakje de ideale zitzak voor de Barbie of Playmobil poppetjes ziet. Of het zakje gebruikt tijdens het spelen met Lego of de blokken.

 • Warm zakje voor ontspanning

  Na inspanning volgt verdiende ontspanning. Leg het zakje even op de verwarming en hij fungeert prima als kruik. Leg het opgewarmde zakje in je nek - of waar je dan ook warmte wilt - en genieten maar!