Het verhaal achter Bibelotte

Het begon allemaal met Jacolines frustratie over het feit dat ze alleen maar standaard kussentjes en decoratie kon vinden voor de kinderkamer van haar oudste. In 2007 ging ze zelf designs voor kussens en bedtextiel bedenken, in 2012 kwam daar behang bij en inmiddels sturen Jacoline en haar man Nico een meerkoppig, professioneel team aan. De werkkamer thuis is inmiddels ingewisseld voor een groot bedrijfspand. Hier worden de behangrollen geprint, meubels gemaakt, voorraden opgeslagen en pakketjes ingepakt.

Eigen productielocatie

In 2021 besloot Nico om zijn bedrijf in de houthandel te verkopen. Zo ontstond de mogelijkheid en ruimte voor Nico en Jacoline om samen Bibelotte tot een volgend level te brengen. Ze kochten een groot pand in Ede, verbouwden het volledig en toverden het om tot werkplaats, productieruimte én fotostudio. Van behang tot meubels; alles wordt hier bedacht én gemaakt. En oh ja, naast hard gewerkt wordt er ook gelachen en geproost. Want op zoveel kwaliteitsproducten van eigen bodem is team Bibelotte stiekem best wel trots!

Belangrijk voor ons is dat alle producten onderling te combineren zijn

Over de collectie

De Bibelotte collectie bestaat uit behang, meubels, muurstickers, beddengoed en accessoires voor de kinderkamer. Als moeder van vijf kinderen weet Jacoline als geen ander dat de kinderkamer meer dan een ruimte is om in te slapen. Het is een plek waar het kind zich veilig voelt en zich ontwikkelt. Rust en eenheid met soms een vrolijke knipoog zijn hierbij het uitgangspunt. Een belangrijke drijfveer is dat alle producten onderling te combineren moeten zijn. Hier wordt bewust rekening mee gehouden tijdens het ontwerpproces, zodat er een duurzame, tijdloze collectie ontstaat. Zo groeit iets wat voor de babykamer is uitgezocht mee met je opgroeiende kind.