DIY met restjes behang van de kinderkamer


Heb je restjes over van onze behangcollectie? Hier kun je prachtige, creatieve dingen van maken. Ons behang dient zich - dankzij de neutrale kleurtinten en prints - niet alleen voor het de inrichten van de baby, kinder of tienerkamer, maar ook voor de rest van het interieur. Wij geven je graag tips!

Restanten behang zijn veel te mooi om weg te gooien!
 • Tafelloper

  In stijl dineren? Restjes behang van onze behangcollectie kunnen prima hergebruikt worden als tafelloper, placemat of onderzetter voor glazen. Een tafelloper maak je eenvoudig door het resterende behang in een lange strook te knippen. Leg deze vervolgens in het midden van de eettafel en je hebt een prachtige loper om van te genieten met vrienden en familie! Een placemat of onderzetter maak je met behulp van hardboard. Sommige onderzetters of placemats zijn al gemaakt van dit materiaal en kun je kant-en-klaar kopen. Als je deze niet kunt vinden, kun je bij iedere doe-het-zelf zaak een stuk hardboard kopen en in de gewenste afmetingen (laten) snijden. Door het oppervlak lichtjes te schuren en deze vervolgens met behanglijm te bestrijken kun je het behang erop plakken. Bon appetit!

 • Behang een poppenhuis

  Een poppenhuis is een fantastisch cadeau voor je kind en staat garant voor uren speelplezier. Maar hoe leuk is het om het poppenhuis met hetzelfde behang in te richten als de kamer van je kind? Door vervolgens de rest van de kamers van het poppenhuis op het interieur van jullie woning te doen lijken, creëer je een memorabel familiestuk. De wanden van een houten poppenhuis behangen doe je ook door het hout lichtjes te schuren en deze vervolgens met behanglijm te bestrijken. Voor een voorbeeld van hiervan, bekijk de Felou Familyhouses. Zij verkopen Bibelotte behang aangepast in poppenhuisformaat.

 • Vrolijke slinger
 • Fotolijsten maken en feestslingers maken

  Door resterend behang in te lijsten of op een canvas te plakken maak je bijzondere schilderijen om op te hangen in je interieur. Zeker indien je deze op plekken hangt waar je kids regelmatig komen, betrek je ze bij het inrichting. Dit zullen zij zeker geweldig vinden! Ook erg leuk om te doen: maak van restbehang een behangslinger en eventueel bijpassende feestmustjes voor verjaardagen. Deze kunnen ook als popcornhouder gebruikt worden!

 • Meubels behangen

  De opties zijn werkelijk eindeloos als het aankomt op het behangen van meubels. Het behangen van meubels geeft nét even iets bijzonders. Bovendien hoeft het behang helemaal niet in het oog te springen, maar kan het juist ook subtiel verwerkt worden. Denk hierbij aan het behangen van de binnenkant van lades. Meubels die erg geschikt zijn om opgevrolijkt te worden met behang zijn kasten, zoals ladekasten, keukenkasten, kastdeuren. Maar ook tafelbladen, bureaus, bijzettafels of salontafels zijn geschikt om te behangen. Laat je creativiteit de vrije loop! Zoals alle oppervlakken van hout geldt dat je de meubels enkel licht dient te schuren om vervolgens het behang met behanglijm aan te brengen.

 • handige opbergers
 • Accessoires behangen

  Door rest behang te gebruiken als kaftpapier, kun je accessoires zoals koffietafelboeken of schoolboeken in een handomdraai voorzien van een nieuwe buitenkant. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het behang iets groter te knippen dan het boek, de randen om de kaft te slaan en deze met plakband aan elkaar vast te maken. Maar ook schoenendozen zijn op deze manier met behang te versieren en dienen als handige opbergers. Een ander leuk idee voor rest behang is het behangen van een lampenkap. Dit kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.