Kinderkamers met een bijzonder verhaal


Voor de inrichting van de kinderkamer gaan wij vaak op zoek naar items die je kleine een geliefd, geborgen en veilig gevoel geven. Ook onderstrepen wij daarbij graag het individuele karakter van ons kind en eventuele voorkeuren voor een bepaald thema (dieren, prinsessen, de ruimte, etc). Door items van vroeger met nieuwe items te combineren geef je een kinderkamer karakter en vertel je een persoonlijk verhaal. Hoe je dit thuis kunt doen? Lees met ons mee!

Door items van vroeger met nieuwe items te combineren geef je een kinderkamer karakter en vertel je een persoonlijk verhaal
 • Familiestukken

  Een bijzondere manier om kinderen een deel van de familiegeschiedenis mee te geven, is door familiestukken te bewaren en deze later te hergebruiken. Zoals een familiewieg die generatie op generatie is meegegaan of houten speelgoed. Een dekenkist dat in het huis van opa en oma staat, kan omgetoverd worden in een schatkist waar je kind speelgoed in kan bewaren. Het stoeltje van oma kan gebruikt worden als poppenstoel. Ouderwetse koffers of een mooie aktetas kan hergebruikt worden als ‘dokterstas’ of als een ‘tekenkoffer’. Wellicht heeft iemand uit de familie nog een mooie sieradendoos of zilveren fotolijst staan. Deze erfstukken geven de kinderkamer niet alleen karakter, maar geven ook een gevoel van nostalgie. Ook erg bijzonder: leg memorabele momenten vast en laat deze terugkomen in de kinderkamer. Ter inspiratie: Lucas’ kamer met een schilderij van zijn eerste hond.

 • Kringloopgeluk

  Wellicht heb je weinig tot geen erfstukken die binnen de familie bewaard zijn gebleven, of ga je liever zelf op zoek naar bijzondere items voor in de kinderkamer. De kringloopwinkel verkoopt tweedehands items en biedt hiervoor een uitkomst! Het leuke aan kringloopvondsten zijn dat deze af en toe erg zeldzaam kunnen zijn of juist erg goedkoop. Als je gaat kringlopen heb je een ‘open blik’ nodig. Kijk hierom met nieuwe ogen naar oude dingen. Je vindt bij de kringloop bijvoorbeeld genoeg meubels/accessoires die nu wellicht nog niet naar je smaak zijn, maar je met een likje verf tot een waar pronkstuk kunt transformeren.

 • vintage verkleed kleding
 • Vintage

  Antiek shoppen is net even anders dan iets in de kringloop kopen. Antieke voorwerpen hoeven dan ook niet per se goedkoop te zijn en zijn niet altijd tweedehands. Zo kun je bijvoorbeeld de eerste eigenaar zijn van een partij ongebruikte spullen uit 1970. Hierdoor kun je dus ook bij de antiekwinkel erg bijzondere vintage vondsten doen. Een tip: Je hebt zowel antiekwinkels voor interieur, maar ook voor kleding. Je kunt hierdoor dus ook bijvoorbeeld een leuk verkleed rek samenstellen voor je kind. Denk aan oude hoeden, bontjasjes, kanten kleedjes en hoge hakken. Of een oude muziekcollectie met grammofoon. De mogelijkheden zijn eindeloos, wat het uitzoeken van de inrichting voor de kinderkamer erg leuk maakt!

 • Multifunctionele opbergmeubels

  Zelf een meubelstuk aanschaffen voor de kinderkamer dat meegroeit met je kind en jij later over kunt dragen op je kleinkinderen? De multifunctionele opbergmeubels van Bibelotte zijn speciaal ontworpen voor de veranderende wensen van kinderen en ouders. Door de duurzame kwaliteit gaan de meubels erg lang mee. Bovendien is er dankzij de veelzijdigheid van de modellen altijd wel een model dat mooi bij het interieur past. Bekijk onze collectie hier.

 • kast van oma wordt commode
 • Meubelstukken

  Kastjes van zolder doen goed dienst als commode. Als je kindje groot genoeg is kun je het kastje gebruiken om boekjes op te bergen, spelletjes in te bewaren of zet je het in de woonkamer met je servies.
  Tips: Sommige meubelstukken hebben wellicht niet direct de gewenste uitstraling. Door het meubelstuk te herstofferen, te schuren en eventueel een likje verf te geven tover je het meubelstuk om in een stuk dat leuk bij de inrichting van de kinderkamer past. Ook door kleine aanpassingen te doen, zoals het wisselen van deur- of ladeknoppen verander je vaak al de uitstraling van een meubel. Durf te experimenteren!