Inspiratie voor jouw babykamer


Een klein wondertje op komst! Eén van de leukste voorbereidingen is (vind ik) het inrichten van de babykamer. Kleuren kiezen, de mooiste producten verzamelen en het uitzoeken van de meubeltjes. Als het je eerste kindje is, is alles nog nieuw en onbekend. Mijn belangrijkste tip: volg je gevoel. Alleen dan ontstaat er een ruimte waarin jij je comfortabel voelt en waarin je je kindje met liefde en zorg kunt omringen.

Handige tips voor het vormgeven van een veilige, warme en gezellige plek waar je baby zich thuis voelt.
 • Stap 1

  Verzamel plaatjes en foto’s van babykamers die je mooi vindt. Je kunt een Pinterest bord aanmaken, op Instagram foto’s opslaan (wist je al dat je hiervoor ook een apart album aan kunt maken?) maar natuurlijk ook oldskool knippen en plakken. Uiteindelijk zul je zien dat je steeds weer op dezelfde stijl terug komt.

 • Stap 2

  Kies een kleurenpalet waarmee je een mooie basis hebt, extra kleur toevoegen kan dan met accessoires. Het voordeel hiervan is dat de kinderkamer met je kindje mee kan groeien. In het interactieve kleurenpalet van Bibelotte vind je heel fijne basistinten waarmee je veel kanten op kan. Voor deze babykamer maakten we een inspiratie moodboard met 3 kleuren uit ons kleurenpalet. Van boven naar beneden zijn dat: 2005-B20G , 4020-Y10R en 1002-Y50R.

  Let op: Kleuren op papier zijn altijd nét even anders dan kleuren op de muur of op hout. Daarnaast zijn kleuren afhankelijk van de omgeving. Het materiaal, de vloer en de lichtinval in de kamer; er zijn tal van factoren die van invloed zijn op het resultaat. Test de kleur dus altijd eerst in de ruimte waar je deze wilt gebruiken.

 • Inspiratie moodboard
 • Stap 3

  Kies voor handgemaakte of unieke kinderkameraccessoires ipv prullaria. Koop liever een paar mooie accessoires waar zorg en aandacht aan is besteed. Je zult merken dat je hier veel blijer van wordt. Wanneer je bewuster kiest, heeft het product voor jou veel meer waarde en heb je minder snel de behoefte om het te vervangen. Denk ook eens aan design voor een stijlvolle kinderkamer. Een mooie designlamp of een designstoel behoudt altijd zijn waarde. Hoe leuk is het als je kind later zelf dit interieuritem weer gebruikt?

 • Stap 4

  Kijk eens op de zolder bij je familie, in de schuur of in de kelder. Op zoek naar een mooie oude stoel van oma, een dekenkist van je oudoom of een schilderij van tante. Met vintage maak je de babykamer persoonlijk. Items met emotionele waarde zijn de spreekwoordelijke kers op de taart.

  Voor deze babykamer gebruikten wij:

  Kleur op de wand: 2005-B20G in combinatie met het behang Cappuccino blauw
  muurstickers Maan&Sterren
  knuffelkussentje Gestreept
  kussen Cappuccino lichtblauw

 • baby naar peuter
 • Stap 5

  De basis van deze babykamer is niet leeftijdgebonden. Hierdoor tover je met een paar kleine aanpassingen de babykamer om in een peuterkamer, handig! Bibelotte kiest bewust voor ontwerpen die unisex en niet leeftijdgebonden zijn. Zo investeer je 1x in een mooie en duurzame basis waar je jaren mee vooruit kan. Dat is nog eens duurzaam ;)
  Voor deze peuterkamer gebruikten wij:

  Kleur op de wand: 2005-B20G in combinatie met het behang Cappuccino blauw
  muurstickers Vissen
  dekbedovertrek Ochtendgloren junior
  knuffelkussentje Gestreept