Binnenkijken bij Bibelotte thuis

In deze blog geven wij je graag een exclusief kijkje in het huis van Nico en Jacoline met hun gezin van 5 kinderen. Wij houden van een persoonlijk interieur, waar er ruimte is voor originaliteit, creativiteit en onze hobby’s. Maar hoe creëer je een persoonlijk interieur? Wij geven je graag tips en inspiratie hoe wij dat hebben gedaan!

Een interieur waar ruimte is voor originaliteit en creativiteit
 • 1. Kunst en art-walls

  Een art-wall ziet er niet alleen erg tof uit, maar is ook een bijzondere manier om kunst van je kinderen te bewaren en uit te lichten. Voor kinderen geeft dit erkenning en een gevoel van trots, om hun tekening of kunstwerk aan de muur te zien hangen. Dit bevordert niet alleen het zelfvertrouwen, maar onderstreept ook de persoonlijkheid van ieder kind in het interieur. De art-wall hoeft helemaal geen stylish verantwoorde mix te zijn, juist niet! Hoe meer je mixt en matcht, hoe leuker de combinatie wordt. Meer tips over kunst in je interieur lees je in ons blog 'Kunst in de kinderkamer'.

 • 2. Volg je gevoel in kleurgebruik

  Volg je gevoel in kleurgebruik, ook wanneer het een ‘gewaagde’ keuze lijkt. Wij kozen bijvoorbeeld voor een opvallende kleur voor de balken van de keuken. Na bijna 20 jaar verveelt het nog steeds niet en wij krijgen er heel veel reacties op! Wist je dat Bibelotte ook kleuradvies aanbiedt? Bekijk ons kleurenpalet en lees de ins & outs over kleuren in dit blog. Kleur is erg bepalend voor de sfeer van een ruimte en is van invloed op je emoties. Indien een kleurtje uit ons palet in het oog springt, is de kans groot dat de kleur goed bij je past.

 • ruimte voor souvenirs
 • 3. Een mooie plek voor souvenirs

  Heb je mooie herinneringen aan een reis? Geef souvenirs een plek in je interieur! Jacoline koopt altijd een mooi bordje of keramiek in het buitenland en hangt deze boven de eettafel. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een hele kleurrijke verzameling. Ieder land is overigens bekend om bepaalde kunst of handvaardigheden. Indien je erg gehecht bent aan een bepaald land of plek, is dit een bijzondere manier om de invloeden in je interieur te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan de handgemaakte tapijten of een mooie theeset uit Marokko of Gaudí keramiek uit Barcelona.

 • 4. Hobby’s in het interieur

  Laat je persoonlijkheid of dingen die je graag doet zien! Fotografeer je graag? Creëer een foto-wall! Maak je graag potten? Geef deze een plekje in huis. Bak je graag taarten? Stal je taarten uit op een mooie taartplateau of koop een mixer in een vrolijke kleur die bij het interieur past. Zo heeft het huis van Nico en Jacoline overal boekenkasten met een uiteenlopend repertoire wat een afspiegeling is van de interesses. Kookboeken hebben een prominente plek in huis en op het aanrecht prijkt een fantastisch cappuccino apparaat. Hobby’s in het interieur laten terugkomen vertellen een verhaal en geven je woning een persoonlijke touch.

 • veel zitplekjes
 • 5. Zitplekjes

  Overal in huis zijn zitplekjes gecreëerd. Met meerdere pubers in huis is het heel fijn om verschillende plekjes te hebben waar je je terug kunt trekken. Bovendien geven ze een geborgen en knus gevoel. Vaak kun je onbenutte ruimtes gebruiken om extra zithoekje te creëren, zoals een lege hoek of een lege muur waar een wandplank en een stoel tegenaan geschoven kan worden. Zorg ervoor dat sommige plekjes comfortabele meubels hebben zoals een loungestoel en andere zitplekjes juist aan een tafel/bureau plaatsvinden. Zo kun je wat meer rechtop zitten en kun je afhankelijk van de activiteit bepalen waar je plaatsneemt.

  Zelf ook een zithoekje creëren thuis? Met de Bibelotte opbergmeubels en een lekker zacht matraskussen creëer je in no-time een fijne relaxplek. Gooi er een paar mooie sierkussens op en je hebt een extra zithoekje in huis. Of schuif een kinderstoeltje aan, gegarandeerd veel speelplezier!