Top 5 interieurstyling tips van Jacoline

Je huis of een bepaalde ruimte inrichten, het is een favoriete bezigheid voor velen. Toch ontvangen wij vaak vragen over het maken van ‘juiste’ combinaties. Hoewel de ‘juiste combinatie’ er voor iedereen anders uitziet, zijn er wel combinaties die harmonieus ogen. Of juist contrast geven aan een ruimte. Voor ieder gewenst effect, zijn er tips om deze resultaten te bereiken. In deze blog geven wij de 5 top styling tips van Jacoline!

Een mooi zelfgemaakt schilderij aan de muur geeft een kinderkamer karakter!
 • 1. Kleurgebruik

  Als je het lastig vind om kleuren met elkaar te combineren, gebruik dan een kleurenwiel. Deze kun je overal online vinden. Door naastliggende kleuren te combineren ontstaat er een harmonieuze combinatie. Je kunt ook kleuren die boven elkaar staan (van licht naar donker) combineren, zo krijg je een ton-sur-ton kleurenpalet. En wanneer je kleuren kiest die tegenover elkaar liggen ontstaat er een contrasterend kleurenpalet. Nog een tip: het boekje “A Dictonary of Color Combinations” van de Japanse schilder Sanzo Wada staat boordevol inspirerende kleurencombinaties!

 • 2. Vloerkleden

  Vloerkleden zijn dé perfecte manier om meer warmte en sfeer in een interieur te brengen. Een vloerkleed verbindt losse elementen. Daarnaast creëer je een ruimtelijk effect met het juiste kleed. Wil je een kleinere ruimte inrichten? Ga dan voor een vloerkleed in een lichte kleur.

 • werk de hoogte in
 • 3. Werk de hoogte in

  Een lamp met een gekleurd snoer vanuit het plafond, een schilderij net even iets hoger hangen, of een kast door laten lopen tot het plafond. Door te variëren in hoogte krijg je een speels effect in je interieur. Ook erg leuk: plaats verschillende accessoires op verschillende hoogten bij elkaar.

 • 4. Groeperen

  Zet accessoires en producten bij elkaar in plaats van losse elementen. Hiermee voorkom je een ratjetoe aan losse spullen. De kunst is om mooie souvenirs, boeken, lijstjes en planten elkaar te laten versterken door ze bij elkaar te zetten. Varieer ook hier weer in hoogte. Dit zorgt ook voor rust in het interieur.

 • groepeer accessoires
 • 5. Wees niet te kritisch

  Volg je gevoel en denk niet te moeilijk. Een interieur mag best een beetje schuren, zorg er vooral voor dat het niet te perfect is. Zorg daarin ook voor contrasten. Een kleur die eruit springt, een contrast in materiaal (hout ten overstaan van een wollig kleed) of een contrast in vormen (rechthoekige lijsten aan de muur met een ronde vorm ertussen). Dit soort contrasten geven spanning aan een interieur. Je mag hier dus gerust mee spelen en kijken wat bevalt. Wees niet bang om grenzen op te zoeken of uit je design-comfortzone te treden!

  Voor meer kleuren- en stylingadvies, lees verder in ons blog. Of ben je na deze tips helemaal klaar om aan de slag te gaan? Bekijk dan onze behangcollectie, onze opbergmeubels of onze beddengoed collectie! Voor meer Bibelotte inspiratie kun je ons volgen op Instagram. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.