Een kinderspeelhoek in de woonkamer

Door een kinderspeelhoek te creëren in de woonkamer, voorkom je dat het speelgoed van je kind door de hele kamer slingert. Bovendien is een speelhoek in de woonkamer een erg fijn plekje voor je kind! Hij of zij kan hier uren heerlijk spelen. Als het speelhoekje ook nog eens leuk met de rest van het interieur matcht, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Daarom vind je bij ons prachtige meubels in neutrale kleuren, die in ieder interieur passen!

Hoe richt je de kinderspeelhoek mooi en functioneel in?

Bij Bibelotte vind je allerlei duurzame meubels en hippe accessoires die de speelhoek van je peuter of kind mooi bij de rest van je woonkamer laten aansluiten. Wij geven je graag tips voor het inrichten van de kinderspeelhoek!

Wij geven graag tips voor leuke speelhoekjes in de woonkamer
 • Meubels voor het opbergen van speelgoed

  Allereerst zijn onze multifunctionele opbergmeubels een ware uitvinding en een echte aanrader voor het creëren van een gezellige speelhoek voor je kind in de woonkamer. Deze opbergmeubels zijn bijzonder mooi en dankzij ons ruime aanbod is er altijd wel een model dat bij je interieur past. Bovendien berg je met dit meubel al het speelgoed van je kindje in een handomdraai op. Dankzij de veelzijdigheid van deze meubels kunnen ze onder andere gebruikt worden als bureau, loungehoek of gebruik ze voor een zithoek in de kinderkamer.

 • Wandplankjes in het speelhoekje

  Met onze wandmeubels creëer je in mum van tijd een gezellig speelhoekje voor je kinderen. Hang er een aantal boven elkaar op en decoreer deze met mooie manden, boeken, telramen of ander mooi speelgoed. Of installeer een brede wandplank over de lengte van een stuk muur in het speelhoekje om ‘aan te zitten’. Schuif er een leuk stoeltje of zitzak aan en je kind heeft een heerlijke kinderspeelhoek om in te kleuren en spelen!

 • Tipitent
 • Tipitent van beddengoed

  De tipitent is een favoriet in de kinderspeelhoek onder veel kinderen, omdat het een geborgen speelhoek creëert in de woonkamer, waarin je kind of peuter zich heerlijk kan terugtrekken. In het speelhoekje worden diverse avonturen beleefd. Indien je geen tipitent in huis hebt, kun je deze samen met je kinderen maken! Het enige wat je nodig hebt, zijn een aantal palen (bamboestokken of eventueel een paar grote, geschuurde takken uit het bos), een touw en Bibelotte-beddengoed. Met een comfortabel kleed en wat kussens beleeft je kind urenlang plezier in dit fijne speelhoekje!

 • Accessoires voor de kinderspeelhoek

  Wil je het speelhoekje leuk aankleden? Indien je restjes behang over hebt uit onze behangcollectie, decoreer dan een aantal schoenendozen en gebruik deze om potloden, stiften en kleurplaten of speelgoed in op te bergen. Of creëer een hoekje met schoolbordverf in een bijzondere vorm, zoals een cirkel of een boog, en laat je kinderen hierop krijten. Schuif er een tafeltje met een leuk kleed tegenaan en je peuter heeft een heerlijke speelhoek in de woonkamer!

 • Een speelhoekje creëren met ingebouwde meubels

  Als je in de woonkamer een (voorraad)kast hebt die je weinig gebruikt, richt deze dan in als speelhoek voor je kind! Met een tafel, een mooie lamp en een leuk stoeltje maak je een fijne kinderspeelhoek. Of zaag bijvoorbeeld een groot vierkant uit de kast, verstevig het vierkant met massief hout en leg er een matraskussen in: voilà! Je peuter heeft een eigen, ingebouwde speelhoek in de woonkamer.

Ontdek ons aanbod aan meubels en accessoires

Vaak kun je al een gezellige speelhoek voor je kind maken met de meubels en spullen die jullie al in de woonkamer hebben staan. Laat je creativiteit er op los en betrek je kinderen in het proces van het maken van de kinderspeelhoek; dit zullen zij zeker leuk vinden! Bekijk ons uitgebreide aanbod van spullen waarmee je een gezellige speelkamer inricht. Maak het speelhoekje af met diverse accessoires, bijvoorbeeld met onze muurstickers. Plaats online je bestelling en profiteer van gratis verzending bij bestellingen boven de vijftig euro!