Tijdloze kinderkamer designs

Een tijdloos kinderkamer design dat gedurende de hele kindertijd mee gaat, dat klinkt als de droom van iedere ouder. De behang- en verf collecties van Bibelotte zijn niet- leeftijdsgebonden waardoor je de babykamer naadloos transformeert naar peuterkamer en tienerkamer. Hoe je ervoor zorgt dat onze behang- en verf collecties het beste tot zijn recht komen? Wij geven je graag tips!

Een tijdloos kinderkamer design dat gedurende de hele kindertijd mee gaat
 • De ideale behang- en verf collectie voor baby-, kinder-, en tienerkamers

  Bewust investeren in een duurzame kinderkamer begint vaak al bij het uitkiezen van het kleurenpalet van de babykamer. Het inrichten van de babykamer tijdens de zwangerschap is immers onderdeel van de voorpret! De collectie en de verfkleuren van Bibelotte zijn gemaakt om met elkaar te matchen en elkaar te complimenteren. De nieuwe behang- en verf collecties worden bovendien ontworpen zodat deze naadloos aansluiten op voorgaande collecties. Op deze manier ontstaat er een neutrale/tijdloze basis, waar later makkelijk andere kleuraccenten aan toegevoegd kunnen worden voor iedere levensfase van je kind.

 • Kleuren kiezen van de babykamer

  Indien je van tevoren het geslacht wist, kozen veel ouders er voorheen voor de kleuren van de babykamer daarop aan te passen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat ouders er juist voor kiezen om voor een neutrale kleurtoon te gaan, zoals beige, terra, of warmgrijs. Welk kleurenpalet je ook kiest - weet dat lichte, zachte kleuren uit de Bibelotte collectie rustgevend werken op je baby, overstimulatie voorkomen en de nachtrust bevorderen. Meer tips voor het stijlvol inrichten van de babykamer lees je hier.

 • Overgang kinderkamer
 • Overgang naar kinderkamer

  Met een stijlvolle basis en de aanpassing van een aantal meubelstukken, wordt de babykamer getransformeerd in een kinderkamer die jarenlang meegaat. Denk bijvoorbeeld aan de overgang van een ledikant naar een juniorbed of de overgang van een verschoontafel naar een bureau of speelgoed meubel. Onze opbergmeubels zijn multifunctioneel en groeien mee met de behoeften en wensen van je kind, waardoor je niet opnieuw hoeft te investeren in een nieuw meubelstuk. Bovendien staan de multifunctionele opbergmeubels dankzij de verschillende modellen en kleuren waanzinnig mooi in iedere baby- kinder- en tienerkamer. Bekijk onze collectie opbergmeubels hier. Ter inspiratie: een voorbeeld van de overgang van babykamer naar kinderkamer met het Ochtendgloren Denimblauw behang.

 • Leuke accessoires voor de kinderkamer en tienerkamer

  Waar je tijdens de inrichting van de babykamer voornamelijk rekening houdt met de slaapveiligheid van je kleine, (waardoor er niet teveel items in het ledikantje mogen liggen) kun je als ouder all-out gaan bij de inrichting van de kinderkamer! Met behulp van een aantal sfeervolle sierkussens en accessoires en bijpassend beddengoed tover je de kamer van je kind in een handomdraai om in een meer ‘volwassen’ kamer. Ook het verruilen van speelgoed zoals bijvoorbeeld een schommelpaard voor een houten racebaan of een poppenhuis verandert de uitstraling van babykamer naar kinderkamer in een oogopslag. Voor de overgang naar een tienerkamer verruil je een speelgoedhoek bijvoorbeeld voor een studeerhoek of een loungehoek om te relaxen met vriendjes/vriendinnetjes. Doordat de Bibelotte behang- en verf collecties voor alle leeftijden zijn en je met een solide basis werkt, zijn er enkel wat eenvoudige aanpassingen nodig voor de transformatie naar kinder- naar tienerkamer.

  Zelf een tijdloos baby-, kinder-, of tienerkamer design creëren? Onze behang- en verf collecties bekijk je hier.