Zo houd je je beddengoed mooi: de beste wasinstructies!


Je kent het wel, het allerlekkerst gevoel is einde dag in een schoon gewassen bed stappen. Wel, dat wil je ook voor je kleintje. Toch merk je al gauw dat goede kwaliteit beddengoed mooi houden (na vele wasjes) best lastig kan zijn. Met deze tips kan je vooruit!

Het allerlekkerst gevoel is einde dag in een schoon gewassen bed stappen
 • Goed begin is het halve werk

  Het moge een inkoppertje zijn maar vergeet je beddengoed of hoeslaken niet meteen in de was te stoppen na aankoop. Door het intensieve en duurzame productieproces zijn er vele handen aan te pas gekomen om het bij jou thuis te krijgen. De eerste keer wassen op 30 graden is verstandig. Ook voor komende wasjes is het een goed idee, na deze eerste was kan het katoen vocht beter opnemen.

 • Omgekeerde wereld

  Ongezellig voor het leuke design maar beter voor het behoud van de kwaliteit. Was je lakens binnenstebuiten. Op deze manier blijft de print (en dus de buitenkant) het beste beschermd. Je kunt het beddengoed prima wassen op 40 graden.

 • Gebruik zeep zonder zooi
 • Ga voor vloeibaar

  Het moge een generatie ding zijn maar toch adviseren we je om voor vloeibaar wasmiddel te gaan in plaats van poeder. Wist je dat waspoeder namelijk vlekken kan achterlaten op je prachtige print? Zonde toch? Vaak kiest men nog voor wasverzachter bij het wasje. Ons advies? beter van niet. Ja, het gaat er lekker van ruiken maar door het spul kan het katoen minder goed vocht absorberen. Dat willen we natuurlijk niet hebben.

 • Less is more

  We kennen het, zo snel mogelijk de was erdoorheen jagen. Maar geloof ons; gooi die wasmachine niet te vol. Hoe voller de trommel, hoe minder goed de items gereinigd worden. Onze tip? Lekker alle lakens van de kids bij elkaar (past wel, tenzij je een groot gezin hebt) en de rest in een volgende bups in de machine gooien. Heb je met al die leuke Bibelotte beddengoed ook gelijk een gezellige, vrolijke waslijn.

 • Klop je dekbedden uit
 • Knijpers erbij en hang het uit

  We kennen het dilemma. Het liefst gooi je met een druk bestaan alles in de droger om snel door de stapels was heen te komen. Maar doe jezelf en je beddengoed een plezier en hang het uit. Allereerst omdat je het daarna niet meer hoeft te strijken (als je was hangend droogt komt er gegarandeerd geen kreuk aan te pas) maar ook omdat de kwaliteit beter blijft. Wel een tip om dit ook weer binnenstebuiten te doen want het zou zonde zijn als de zon of het daglicht je beddengoed verkleurt.